سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاکای دانا(علودانی -شیملتو-ده خروار)

بیوگرافی وزرایی که موفق شدند از پارلمان رای اعتماد بگیرند، بدین شرح است

1-   صلاح الدین ربانی

وی متولد 1350 شمسی و فرزند شهید برهان‌الدین ربانی است. وی در حال حاضر رهبری شورای عالی صلح افغانستان و همچنان ریاست حزب جمعیت اسلامی افغانستان را به عهده دارد.

دروس ابتدایی را در پاکستان خوانده و گواهینامه لیسانس (کارشناسی) خود را در رشته مدیریت و بازاریابی از دانشگاه ملک فهد عربستان سعودی گرفته است. صلاح الدین ربانی تا سال 1378 در عربستان سعودی و امارات متحده عربی در شرکتهای خصوصی کار کرده اما پس از آن تحصیلاتش را در رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه کینگستون انگلستان تا درجه کارشناسی ارشد ادامه داده است.

همچنین یک گواهینامه کارشناسی ارشد دیگر از دانشگاه کلمبیای نیویورک نیز در رشته روابط بین الملل به دست آورده است. صلاح الدین ربانی کارهای دیپلماتیک را در سمت مستشار سیاسی نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل آغاز کرد و مهم‌ترین سمت دولتی او سفارت افغانستان در ترکیه بوده است.

ربانی در سال 1386 به عنوان معاون رهبر جمعیت اسلامی در امور سیاسی تعیین شد و علاوه بر آن، ریاست تلویزیون نور را هم به عهده گرفت.

وی همچنین مسئولیت کمیته اول امنیت جهانی و خلع سلاح سازمان ملل متحد را بر عهده داشت. صلاح الدین ربانی پس از شهادت پدرش، در سال 1390 خورشیدی از سوی اعضای حزب جمعیت اسلامی به عنوان سرپرست این حزب و همچنین رئیس شورای عالی صلح افغانستان تعیین شد. وی را رئیس اجرایی دولت وحدت ملی برای وزارت امور خارجه معرفی کرده‌ بود.

«صلاح‌الدین ربانی» نامزد وزارت امور خارجه با 151 رأی موافق 70 رأی مخالف و 12 رأی سفید و 9 رأی باطله در این سمت تأیید شد.

2- نورالحق علومی

فرزند عبدالعظیم علومی متولد سال 1320 در کابل بوده و تحصیلات خود را در دبیرستان حبیبیه آغاز و سپس در رشته نظامی از دانشگاه نظامی کابل به اتمام رساند و سپس تحصیلات عالی نظامی را در آمریکا و سپس در اتحاد جماهیر شوروی فرا گرفت.

مدت یازده سال به عنوان استاد در کورس عالی افسران ارتش افغانستان ایفای وظیفه نمود.

در پست‌های مختلف نظامی ایفای وظیفه نموده است. حزب وطن (حزب دموکراتیک خلق افغانستان) را دوباره تحت نام تاسیس حزب متحد ملی افغانستان کرد و همچنان ریاست اجرائی حزب ائتلاف ملی افغانستان را نیز بر عهده دارد.

وی از سوی رئیس اجرایی دولت افغانستان به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت کشور معرفی شده بود.

«نورالحق علومی» نامزد وزارت کشور با 131 رأی موافق 91 رأی مخالف و 15 رأی سفید و 6 رأی باطله در این سمت تأیید شد.

3- نصیر احمد درانی

معاون تنظیم و انسجام امور معادن، وزارت معادن و نفت کشور، متولد ولایت لوگر. دروس ابتدایی را در روستای پدری خود پل کندهاری، شهرستان محمد آغه ولایت لوگر به پایان رساند و سپس دیپلم را از انستیتیو تخنیکی کابل در سال 1970 دریافت کرد.

وی مدرک کارشناسی (لیسانس) را در رشته مهندسی از دانشگاه کابل در سال 1975 و مدرک کارشناسی ارشد را در همان رشته از دانشگاه نبراسکا آیالات متحده در سال 1989 بدست آورد. وی از سال 1970 تا 1983 در وزارت معادن کار می‌کرد.

مدتی هم ایشان در سال 1993 رئیس اداری وزارت فواید عامه بود. درانی در بخش‌های مختلف معادن در شرکت‌های مختلف جهان از جمله در پشاور پاکستان، بریتانیا و فرانسه کار کرده‌است و اکنون معاون تنظیم و انسجام امور معادن وزارت معادن و نفت می‌باشد.

رئیس اجرایی دولت وحدت ملی وی را برای وزارت توسعه روستاها (احیا و انکشاف دهات) معرفی کرده‌ بود.

«نصیراحمد درانی» نامزد وزارت توسعه روستایی با 145 رأی موافق 71 رأی مخالف و 19 رأی سفید و 5 رأی باطل در این سمت تأیید شد.

4- سید حسین عالمی بلخی

 نماینده پیشین مردم کابل در مجلس نمایندگان، متولد 1335 ولایت بلخ است. عالمی در رشته فقه و معارف اسلامی از کشور ایران دکترا دارد.

وی در سال 1359 شمسی سازمان فدائیان اسلام"را در افغانستان بنیانگذاری کرد و دو سال بعد با چهار تشکیلات سیاسی دیگر "جبهه متحد انقلاب اسلامی افغانستان" را تشکیل داد.

در سال 1366 همراه با شماری از تشکیلات سیاسی دیگر، شورای ائتلاف اسلامی افغانستان را به میان آورد و به عنوان رئیس آن انتخاب شد. عالمی بلخی پس از تشکیل حزب وحدت اسلامی افغانستان عضو شورای مرکزی آن حزب شد.

از سال 1374 تا آغاز حکومت طالبان، به حیث وزیر تجارت ایفای وظیفه کرد. بلخی عضو شورای علمای شیعه افغانستان نیز هست. در انتخابات ریاست جمهوری 1383 شمسی، به عنوان معاون محمد یونس قانونی وارد کارزار انتخابات شده بود.

وی در سال 1384 به عنوان عضو مجلس نمایندگان از کابل انتخاب شد. در انتخابات 1389 نیز به نمایندگی از مردم کابل عضو مجلس نمایندگان شد و برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان معاون گل‌آقا شیرزی، از نمایندگی در مجلس، استعفا داد.

وی از سوی رئیس اجرایی، بعنوان نامزد وزارت مهاجرت افغانستان معرفی شده بود.

«سید حسین عالمی بلخی»، نامزد وزارت مهاجرین و عودت کنندگان با 134 رأی موافق 87 رأی مخالف و 17 رأی سفید و 5 رأی باطل در این سمت تأیید شد.

5- اکلیل حکیمی

وزیر پیشنهادی وزارت دارایی با 128 رأی اعتماد، 86 رای منفی، 8 باطل و 21 رأی ممتنع توانست اعتماد نمایندگان مردم افغانستان را جلب کند.

وی از سوی اشرف غنی بعنوان نامزد وزارت دارایی معرفی شده بود.

6- فیض محمد عثمانی

فیض محمد عثمانی، 42 ساله و متولد ولایت قندوز است.

وی از اقوام ترکمن و دارای مدرک لیسانس می باشد. پیش از معرفی به عنوان نامزد وزارت حج و اوقاف، در سمت استاد دانشگاه و همچنین گرداننده برنامه‌های اسلامی تلوزیون طلوع فعالیت داشته است.

عثمانی را نیز از جناج اشرف غنی برای وزارت حج و اوقاف پیشنهاد شده بود.

«فیض محمد عثمانی» نامزد وزارت حج و اوقاف با 160 رأی موافق 61 رأی مخالف و 17 رأس سفید و 5 رأی باطل در این سمت تأیید شد.

7- دکتر فیروزالدین فیروز

دکتر فیروزالدین فیروز فرزند غلام محى‌الدین در سال 1349 متولد شده است. او در رشته‌هاى رهبرى و مدیریت، تحقیقات مدیریت از انستیتیو تحقیقات پزشکی جیپور هندوستان، تخصص در جراحى عمومى از آکادمى علوم پزشکی نیروهای مسلح افغانستان و دکتراى پزشکی از انستیتیو پزشکی کابل فارغ‌التحصیل شده است.

وی به عنوان معاون وزارت بهداشت  در سال 13980 تا 1383، مشاور بانک جهانى در وزارت‌هاى بهداشت عراق، سودان، هند، مشاور در وزارت بهداشت افغانستان، رئیس بهداشت ولایت کاپیسا، رئیس مرکز بهداشتی فرمانداری نهرین ولایت بغلان ایفاى وظیفه کرده است.

وی وزیر پیشنهادی جناج اشرف غنی برای وزارت بهداشت بود.

«فیروزالدین فیروز» نامزد وزارت بهداشت با 170 رأی موافق 54 رأی مخالف و 12 رأی سفیر و 4 رأی باطل در این سمت تأیید شد.

8- دکتر داوود شاه صبا

داوود شاه صبا در سال 1964 در هرات بدنیا آمد. تحصیلات ابتدائی را در همین شهر به اتمام رساند. در سال 1986 در رشته زمین شناسی اقتصادی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه پلی تکنیک کابل اخذ کرد و به مدت شش سال در همین دانشگاه به تدریس مشغول شد.

وی مدرک دکترا خود را در رشته زمین شناسی در سال 1996 از دانشگاه مومبی هند بدست آورد. داود شاه صبا از قوم پشتون است و همچنین شهروندی کانادا را نیز دارد.

وی تجربیات فراوانی در زمینه توسعه بین الملل، منابع طبیعی و مدیریت محیط زیست دارد.

صبا در سال های گذشته به عنوان والی هرات و مشاور رئیس جمهور کار کرده است.

«داوودشاه صبا» نامزد وزارت معاون با 146 رأی موافق 74 رأی مخالف و 13 رأی سفید و 10 رأی باطل در این سمت تأیید شد.

9- رحمت الله نبیل

نامزد ریاست امنیت ملی، 46 سال دارد و متولد ولایت جنوبی میدان وردک و از قوم پشتون است.

نبیل مدرسه را در کابل به اتمام رسانده و در پاکستان در رشته مهندسی لیسانس خود را گرفته استاو در نهادهای غیر دولتی و از جمله کمیساریایی عالی سازمان ملل در امور پناهندگان کار کرده است.

نبیل قبل از اینکه به عنوان رئیس امنیت ملی افغانستان تعیین شود به عنوان معاون مشاور شورای امنیت ملی و رئیس نیروهای ویژه محافظت از رئیس جمهور افغانستان کار کرده است.

نبیل نیز از جناح اشرف غنی به پارلمان معرفی شده بود.

«رحمت‌الله نبیل» نامزد ریاست امنیت ملی با 154 رأی موافق 58 رأی مخالف و 22 رأی سفید و 9 رأی باطل در این سمت تأیید شد


ارسال شده در توسط محمد اسحاق مهدوی